Altın Küpe Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Altın Küpe Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli

Altın Küpe Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Çok eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de mücevher büyük bir değere sahiptir. Kişilerin karakteri, duruşu hakkında fikir sahibi olmaya yardımcı olan mücevherler, kombinlere tamamlayıcı olarak tercih edilmektedir. Kişinin kendi tarzını yansıtabilmesi açısından da önemli bir etkisi vardır. Sizler doğru mücevherleri seçtiğiniz zaman tarzınızı, karakterinizi de daha açık bir şekilde göstermiş olabilirsiniz. Ayrıca taktığınız mücevherler, genel görünümünüzün nasıl olduğunu da etkilemektedir. Kişilerin daha güçlü, asil bir görünüme sahip olmaları konusunda en büyük destekçilerden birisi de küpelerdir.

Kadınların uzun yıllardan bu yana severek kullandığı küpe modellerinin seçimi sırasında ise dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Farklı materyallerden üretilen küpeler arasında da altın küpeler yer almaktadır. Kendi stiliniz için kusursuz dokunuşlar yapmanızı sağlayan küpeleri seçerken de nelere dikkat etmeniz gerektiğini, yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz. 

Altın Ayarı 

Altın küpe satın almak istediğiniz zaman karşınıza farklı ayarlar çıkmaktadır. Söz konusu ayarlar ise altının saflığını göstermek amacıyla kullanılmaktadır. Genel olarak kullanılan modeller 14K, 18K ve 22K şeklindedir. Altın ayarı arttığı zaman ise küpenin içerisinde yer alan altının saflık oranı da artış göstermektedir. Böylece küpenin değeri ve yumuşaklığı da değişmektedir.

Detaylı olacak şekilde incelemek gerekirse 8K altın içerisinde %33.3 değerinde saf altın bulunmaktadır. Bu altının dayanıklılığı yüksektir. Günlük küpe kullanımında tercih edilmektedir. 14K altın içerisinde %58.5 değerinde saf altın bulunmaktadır. Yüksek dayanıklılığa sahip olan altın günlük olarak kullanılabilmektedir. 18K altında %75, 22K altında ise %91.6 saf altın yer almaktadır. 

Küpenin Tasarımı

Altın küpe seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında tasarımsal detaylar bulunmaktadır. Sizler küpenizi seçerken kendi tarzınızı, beğenilerinizi ön planda tutmalısınız. Aynı zamanda küpenin modelinin, tarzının sizinle uyumlu olduğundan da emin olmalısınız. Klasik tasarımlar arasından seçim yapmak istediğiniz zaman zamansız pek çok parçayla bir araya gelebilirsiniz. Seçimlerinizi modern parçalar içerisinden de yapmanız mümkün. Böylece daha cesur ve çarpıcı modelleri inceleyebilirsiniz. 

Küpe Tipi

Altın küpe modellerini incelediğiniz zaman karşınıza pek çok farklı model çıkmaktadır. Bunlar arasında halka küpeler yer almaktadır. Günlük hayatta olduğu gibi özel gecelerde de halka küpeler yoğun olarak kullanılmaktadır. Abartıdan uzak, sadeliğe önem veren kişiler için minimalist küpe modeller hazırlanmaktadır. Top küpeler zarif tasarımlarıyla birlikte günlük olarak kullanılmaktadır. Özel günlerde ve davetlerde kullanılan modeller arasında sallantılı küpeler yer almaktadır. Uzun ve gösterişli olan sallantılı küpeler, düğün ve benzeri etkinliklerde, özel günlerde tercih edilmektedir.

Cilt ile Uyumluluğu

Altın küpelerde bazı alaşımlara yer verilmektedir. Bu seçenekler kişilerin alerjik reaksiyonlarla karşılaşmasına neden olmaktadır. Bir kişinin nikel ve benzeri maddelere hassasiyeti olması halinde nikel barındırmayan küpelerden seçmesi önemlidir. Saf altın ya da yüksek ayarlı olan küpeler ise cilt dostu seçenekler olarak görülmektedir.

Kilit Mekanizması

Altın küpe modellerinin güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için kilit mekanizması da dikkate alınması gereken seçenekler arasındadır. Yoğun olarak kullanılan altın küpe kilit mekanizmaları içerisinde vidalı kilit yer almaktadır. Kullanılan modeller arasında en güvenli kilit seçeneğidir. Küpenin düşme olasılığının en aza inmesini sağlamaktadır. Mandallı kilitler de güvenilir olarak bilinirken halka küpelere göre çok daha yaygındır. Kancalı kilit ise kolaylıkla takılıp çıkarılmaktadır. Diğer modellerle kıyaslandığı zaman ise düşme olasılığı daha yüksek olarak bilinmektedir.

Fiyatlandırma

Altın küpe almak istediğiniz zaman öncelikli olarak bütçenizi belirlemelisiniz. Altının ayarı, tasarımı, modeli gibi detaylar da direkt olarak fiyatı etkilemektedir. Sizler tüm bu aşamalarda beklentilerinize uygun olduğu kadar bütçenize de uygun, kaliteli seçenekler arasından seçim yaptığınızdan emin olmalısınız.

Etiketler: altın küpe
Haziran 04, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR