Kulak Delindikten Kaç Gün Sonra Küpe Değiştirilir?

Kulak Delindikten Kaç Gün Sonra Küpe Değiştirilir

Erkek ya da kadın fark etmeden sıklıkla tercih edilen aksesuarlar arasında yer almasından dolayı, kulak delindikten kaç gün sonra küpe değiştirilir? Sorusu sıklıkla hakkında cevap aranılan sorular arasında yer alıyor. Kulak deldirme işleminin yapılmasından sonra ilgili bölgenin sağlıklı şekilde iyileşmesi oldukça önemlidir. Aksi durumda ilgili bölgede sağlık sorunları söz konusu olabilir.

Kulak Deldirme İşlemi Sonrası İyileşme Süreci

Sağlık kurallarına uygun, iğne ya da tabanca ile yapılan kulak deldirme işleminde genel olarak işlem öncesinde bölge lokal olarak uyuşturuluyor. Böylece delme işleminde acı çekme işleminde acı oranının düşmesi sağlanıyor. 
Kulak delinmesi sonrasında ilgili bölgede bir süre ağrı oluşması son derece normal. Bu ağrı sonrasında ortadan kalkıyor. Bölgenin sağlıklı şekilde iyileşmesi için iyileşme sürecine dikkat edilmesi gerekir. Uygun losyon ve merhem kullanımı ile beraber ilgili bölgede iyileşmenin sağlandığı görülebilir.

Kulak Deldirme İşlemi Sonrasında Bakımda Dikkat Edilecekler

Kısa sürede gerçekleştirilen kulak deldirme işleminde iyileşme süreci daha uzun sürebilir. Bu süreci daha da uzatmamak için bakım işlemlerinin doğru şekilde yapılması son derece önemlidir. Yeni delinmiş olan kulak bölgesine hiçbir şekilde baskı yapılmamalıdır. Aksi durumda kızarma, mikrop kapma ya da şişme söz konusu olabilir. 
Bölge temiz tutulmalı ve en az 1 gün boyunca ilgili bölgenin su ile temas etmemesine dikkat edilmesi gerekiyor. İyileşme süreci genel olarak 6 ila 8 hafta sürebilir. Kıkırdak deldirme işlemi sonrasında ise süreç 3 ila 6 ay sürebiliyor.

Kulak Delirme İşlemi Sonrası Küpe Değişimi

Kulak memesinin deldirilmesi sonrasında takılmış olan küpe 6 ila 8 hafta kulakta kalmalıdır. Fakat bu süre kişiden kişiye göre değişim gösterir. Aşağıdaki faktörlere dikkat edilerek kulaktaki iyileşme süreci takip edilmelidir.

  • Kulak yapısındaki iyileşme hızı oldukça önemlidir. Kimisinde kısa sürede iyileşme belirtileri ortaya çıkarken kimisinde süreç uzayabilir.
  • Delim işlemi sırasında ilk takılan küpe de yine önemli bir detaydır. Cerrahi çelik, titanyum gibi küpeler daha hızlı iyileşir.
  • Doğru şekilde bakım yapmak iyileşme sürecini hızlandırır.

Gerekli olan detayların üzerinde durulması sonrasında 6 haftalık sürecin sona ermesi ile beraber bölgenin durumuna göre küpe değiştirme işlemi yapılabilir.

Kulak Deldirme İşleminde Hangi Küpe Tercih Edilmelidir?

Kulak deldirme sürecinin sorunsuz şekilde geçmesi adına mutlaka delme işlemindeki küpe seçimine de dikkat edilmelidir. Platin, cerrahi çelik ve titanyum küpeler; hipoalerjenik yapıları sayesinde enfeksiyon riski azalırken iyileşme sürecinin de hızlanmasını sağlarlar.

Etiketler: altın
Haziran 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR